Hei, koulussa meillä alkoi juuri tieto- ja vistintätekniikan kurssi. Ensimmäisellä tunnilla meidän piti perustaa juuri tämä blogi ja teiltä tulikin hirveenä kysymyksiä blogin perustamiseen ja sen asetuksiin liittyen. Nyt vastaankin  kysytyimpiin kysymyksiin.

1.  Mitä ne julkisuusasetukset oikein ovat? Elikkä julkisuusasetuksilla voit päättää ketkä pääsevät näkemään ja lukemaan blogiasi. Jos haluat että kaikki näkevät blogisi laita se julkiseksi. Jos taas haluat pitää sen yksityisenä ettei kukaan näe sitä valitse "yksityinen". Salasanasuojattu blogi on kans hyvä vaihtoehto. Eli siinä laitat blogillesi salasanan jolla pääsee lukemaan blogia.

2. Mistä tietää mitä kuvia saa käyttää ja mitä ei? Täytyy myöntää että jouduin itsekkin hieman etsimään tietoa netistä...  Kuvat joihin sinulla on tekijänoikeus eli siis itse ottamasi kuvat. Muiden ottamiin kuviin sinun täytyy kysyä kuvan ottajalta lupa kuvan käyttämiseen.

3. Mitä tekstiä saan kopioida ja käyttää? Periaatteessa saat kopioida mitä tekstiä vaan kunhan ehdottomasti muistat laittaa lähteet sieltä mistä teksti on otettu!

mate.jpg 

Kuvassa on pikkusiskoni ja koirani.

-Aada